Av en paket frysta laxbitar visar Stefan här hur du gör en somrig middag med lax stekt i mortlade fänkålsfrön serverade i salladsblad med en otroligt god melon- och gurkyoghurt.
3 klyftor vitlök, att steka med laxen (med skal, lätt krossade)
1 gurka, skalad och skuren i grova bitar
0,5 honungsmelon, urkärnad och skuren i grova bitar
1 förp fetaost (à 150 g)
4 dl grekisk yoghurt
1 klyfta vitlök, finriven
1 kruka färsk dill, grovt hackad
2 salladshuvuden
1 dl solroskärnor, rostade och saltade
olja, till stekning
salt
Gör så här
Vänd runt laxbitarna med fänkålsfrön och salt, låt stå några minuter.
Salta gurkan och låt vätska ur några minuter.
Blanda gurka, melon, fetaost, yoghurt, dill och riven vitlök. Smaka av med salt.
Stek laxen i olivolja tillsammans med vitlöksklyftorna i stekpanna tills tärningarna har fått fin färg runtom.
Bryt fina blad från salladen och lägg på fat.
Servera laxen på fat med salladsbladen och gurka- och melonröran. Varje gäst tar ett blad i handen och skedar i lite röra, lägger på en bit lax och toppar med lite solroskärnor. Vik ihop salladsbladet som en taco och ät med händerna.