Farfalle med jätteräkor i kokoscurry

Farfalle med jätteräkor i kokoscurry
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Farfalle med jätteräkor i kokoscurry

Av: Köket.se

Från: TV4

13 ingredienser

Kokos och curry harmonierar fint med olika rotfrukter, ett bra exempel på blandning av nordiska och asiatiska smaker.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

Ingredienser

portioner
  • 400 g farfallepasta
  • 200 g jätteräka
  • 1 knippa grön sparris
  • 20 g morot
  • 20 g gul lök
  • 15 g palsternacka
  • 15 g rotselleri
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 dl fiskfond
  • 1 msk curry
  • smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Ansa och finhacka morot, palsternacka och rotselleri. Ansa sparrisen och skär eventuellt bort den nedersta delen.
  2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Lägg i sparrisen när det återstår 3 minuter av koktiden. Häll av vattnet i ett durkslag.
  3. Fräs curry och tärnade grönsaker i smöret, slå på fiskfonden och koka ihop till hälften. Slå i kokosmjölken och koka upp, smaksätt med salt och peppar. Hetta upp jätteräkorna i såsen. Blanda såsen men den nykokta pastan och sparrisen.