Smöra en 12 cm bakform och lägg ett bakplåtspapper i bottnen.
Riv mandelmassan och rör ihop med smöret. Blanda i ägg och kanel.
Fördela i formen och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna på galler och stansa sedan ut botten med en 10 cm bakform med höga kanter.
Fromage
Lägg gelatinet i kallt vatten.
Låt russinen och punschen koka ihop.
Vispa äggula och socker pösigt i en stor skål. I skål nummer två vispas äggvita och i skål nummer tre vispgrädden.
Hacka chokladen lite grovt. Blanda i gelatinet i russinblandningen, när det smält rör ner i ägguleblandningen. Blanda sedan ner vispgrädden, hackade chokladen, smaksätt med punsch och sist äggvitan.
När bottnen svalnat: fyll formen till bredden med fromagen och frys i cirka en timme tills den stelnat till. Det kommer att bli fromage över, beroende på hur hög bakformen är.
Tempererad choklad och dekoration
Hacka chokladen. Smält 1/3 av chokladen över ett vattenbad i en emaljskål till 48 grader.
Ta från vattenbadet och blanda i resten av chokladen. Blanda väl tills chokladen har en temperatur av 27 grader.
Klicka choklad på bakplåtspapper och dra ett streck med en sked. Pudra genast kanel över.
Ta ur tårtan ur formen, sikta kakao över, dekorera med chokladdekorationen och hallon.