Riv blomkålen fint på ett rivjärn eller använd en matberedare.
Lägg den rivna blomkålen på en ren kökshandduk eller ett kaffefilter och pressa ut så mycket vätska som möjligt.
Lägg den rivna blomkålen i en stor skål tillsammans med ägget, riven lök, ströbröd, paprikapulver, cayennepeppar, salt och peppar.
Tillsätt färsen och blanda allt väl tills du får en jämn smet. Om smeten känns för lös så tillsätt mer ströbröd eller panko för att binda ihop den.
Forma smeten till 4-6 biffar beroende på hur stora du vill ha dem.
Hetta upp lite olja eller smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna i ca 2-3 minuter per sida, eller tills de fått en fin gyllenbrun yta.
Lägg de stekta biffarna på en bakplåt med bakplåtspapper och pensla dem med lite olivolja.
Sätt in biffarna i ugnen och låt dem steka klart i ca 10-12 minuter, eller tills de är genomstekta (innertemperaturen bör vara 70 grader för nötfärs eller 75 grader för kycklingfärs).