Färsröra i pitabröd

koket.se
Färsröra i pitabröd

Färsröra i pitabröd

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

19 ingredienser

30 m

Pitabröd fyllda med färsröra är en rätt som alltid går hem! Perfekt till både vardag och fest och framförallt till picknicken.

Tips på kokbok
Indien i mitt svenska kök

Tips på kokbok

Receptet kommer ur Malin Mendels bok Indien i mitt svenska kök

Läs mer

Se Malin Mendel laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 msk rapsolja
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk chilipulver (eller paprikapulver)
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk garam masala
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g nötfärs (lamm- eller vegofärs)
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljong (eller vegetarisk buljongtärning)
  • 300 g gröna ärtor, tinade
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 1 grön chilifrukt, hackad (färsk)
  • salt

Servering

  • pitabröd, varma

Gör så här

  1. Värm upp olja i en stor stekpanna.
  2. Häll i hel spiskummin i pannan och stek tills de ger ifrån sig ett "sisslande" ljud.
  3. Tillsätt lök, ingefära och chilipulver. Stek tills löken är mjuk. Tillsätt sedan resten av kryddorna.
  4. Salta lätt och fräs under omrörning i några minuter.
  5. Tillsätt först tomatpurén och fräs runt en stund. Därefter tillsätter du färsen som ska bli genomstekt.
  6. Häll i vatten och buljongtärning. Mosa runt med en gaffel så buljonger löser upp sig ordentligt.
  7. Låt puttra i fem minuter.
  8. Tillsätt ärtorna och låt dem bli varma.
  9. Vänd ner koriander och grön chili samt smaka av med salt.
  10. Fyll varma pitabröd med röran.