Fattiga riddare av lussekatter

Klas Lindberg

Fattiga riddare av lussekatter

6 ingredienser

30 m

"Glöm torra och gamla lussekatter som legat i en papperspåse och torkat. Lägg katterna i en pannkaksmet och låt dra en stund. Det hemliga knepet är att smaksätta smeten med t.ex. apelsinsaft och rivet apelsinskal, eller en skvätt mörk rom!? Lussekatterna är en fullträff ute i skogen på muurikapannan eller stormköket." /Klas Lindberg

Ingredienser

portioner4 - 8
  • 4 lussebullar, delade på mitten (små)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ev. smaksättning (rivet apelsinskal eller en skvätt mörk rom)
  • 50 g smör
  • strösocker (att rulla lussekatterna i)

Gör så här

  1. Vispa samman mjöl och ägg tills det är slätt. Späd med mjölk och tillsätt eventuell smaksättning. Vispa sedan samman smeten på nytt.
  2. Blötlägg lussekatterna i pannkakssmeten och låt dra i 20 minuter.
  3. Stek lussekatterna i smör på båda sidorna och rulla dem sedan i socker.