4-6 skivor toast eller gårdagens bröd som du har hemma
2 ägg
90 g vetemjöl [1,5 dl]
150 g standardmjölk [1,5 dl]
smör, att steka i
45 g strösocker [3 msk]
4 g malen kanel [1 tsk]
200 g färska hallon (frysta går också bra)
Gör så här
Nutella
Sätt ugnen på 170 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Rosta nötterna i 15 minuter.
Smält mjölkchokladen i mikrovågsugn med 30 sekunders intervall eller i vattenbad.
Gnugga bort lite av skalet på hasselnötterna med en kökshandduk direkt när du tar ut dem ur ugnen. Lägg nötterna i en matberedare och mixa till en smet med florsocker, kakao, vaniljpulver och salt. Häll i oljan med tunn stråle medan du mixar. Avsluta med att mixa i den smälta chokladen.
Fyll på burk och låt stelna något i kylen. Den håller en vecka i rumstemperatur eller 1 månad i kyl. Ett tips är att inte använda inte samma kniv/sked i burken flera gånger, det förkortar hållbarheten.
Fattiga riddare
Vispa ihop ägg med mjöl och tillsätt sedan mjölken i omgångar. Doppa bröden i smeten och dra av överflödig smet mot bunkens kant.
Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek brödskivorna tills de är gyllenbruna.
Strö över med socker och kanel. Låt svalna något på galler. Bred över hasselnötskräm och toppa med färska hallon.