Favoritkycklingmackan

Favoritkycklingmackan

15 ingredienser

30 min

Det råder ingen tvekan om att mackor är den godaste måltiden, i varje fall inte om det är ett smakrikt kycklingpålägg på en nybakad focaccia med krämig morotsslaw och picklad rödlök.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga smakrika skivor örter & tomat produkt

Lönneberga tipsar!

NYHET! Lite tjockare skivor kyckling som passar perfekt till matigare mackor.

Läs mer

Ingredienser

portioner mackor
  • 2 förp Lönneberga Smakrika skivor av kyckling med smak av örter & tomat (á 150g)
  • 4 bitar focaccia
  • 30 g rucolasallad
  • 50 g blandade nötter, rostade
  • färsk basilika

Morotsslaw

  • 250 g morot
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 125 g majonnäs
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar

Picklad rödlök

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 rödlökar (små)

Gör så här

Morotsslaw:

  1. Riv moroten grovt, blanda med vinäger och en nypa salt.
  2. Låt marinera ett par minuter och pressa sedan lätt ur lite vätska.
  3. Blanda moroten med majonnäs och dijonsenap. Smaka av med salt och svartpeppar.

Picklad rödlök:

  1. Koka upp ättika, vatten och socker i en kastrull under omrörning.
  2. Skala och skiva löken, lägg ner i den varma lagen.
  3. Koka upp på nytt och dra av från plattan. Låt svalna.

Servering:

  1. Dela focaccian och lägg locket åt sidan.
  2. Lägg först morotsslaw, lite ruccola och generöst med Smakrika skivor.
  3. Toppa med picklad rödlök, rostade nötter och några basilikablad.
  4. Lägg på locket.
TIPS!
Fler tips!
Skinkmacka deluxe Lönneberga

Fler tips!

Här hittar du fler goda och enkla recept från Lönneberga.

Läs mer