Festlig fetaostpaj

Festlig fetaostpaj

13 ingredienser

1 h

En extra lyxig paj med färsk sparris i! En god paj funkar till alla dagar i veckan, som lunch eller middag och för stora som små.

Vardagstips!
Kungsörnen vetemjöl special

Vardagstips!

Testa även Kungsörnens Vetemjöl Special

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6

Pajdeg

  • 125 g smör, kylskåpskallt
  • 1 dl Kungsörnens Vetemjöl
  • 1 dl Kungsörnen Grahamsmjöl
  • 1 dl Kungsörnen Finmalt Rågmjöl
  • 1-2 msk vatten

Fyllning

  • 1 knippe grön sparris
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl riven ost
  • 150 g fetaost
  • salt
  • peppar

Servering

  • grönsallad

Gör så här

Pajdeg

  1. Skär smöret i små bitar och nyp ihop för hand med mjölet. Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform och nagga degen. Ställ in i kylen i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Grädda pajskalet i 10 minuter.

Fyllning

  1. Skär av änden på sparrisen och dela sparrisen i 2-3 cm stora bitar.
  2. Mixa ihop ägg och grädde i en bunke. Tillsätt den rivna osten och hälften av fetaosten. Strö ut sparrisen över pajskalet, och spara topparna. Häll ut fyllningen i pajskalet. Strö ut sparristopparna och resten av fetaosten på toppen.
  3. Grädda i ugnen i 30-40 minuter, eller tills pajen är färdiggräddad och har fått fin färg.
  4. Servera gärna en sallad till den här goda pajen!
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Bönpasta Carbonara med makaroner

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler härliga vardagsrecept.

Läs mer