Festliga drinksnittar på färskostkräm

Festliga drinksnittar på färskostkräm
Foto: Koket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Festliga drinksnittar på färskostkräm

10 ingredienser

Servera drinksnittarna på sked nästa mingelfest – busenkelt, snyggt och helt utan kladd. Jag gör två varianter av färskostkräm och toppar med regnbågslaxrom och prosciuttochips.

Ingredienser

portioner15 - 20 stycken

Basilikaost med prosciuttochips

  • 4 skivor prosciutto
  • 100 g färskost
  • 0,5 kruka basilika, hackad
  • 1 salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Gräslökost med regnbågslaxrom

  • 100 g färskost
  • 0,5 citron, saften
  • 0,5 kruka gräslök
  • salt
  • 50 g forellrom (eller regnbågslaxrom)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och lägg ut prosciutton på en klädd plåt. Rosta i ugnen i ca 8-10 minuter.
  2. Blanda samman färskost och basilika. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på skev och toppa med chipsen.
  3. Blanda samman färskost med gräslök och smaka av med citron och salt. Lägg upp på sked och toppa med romen.