Festliga korvar med olika toppings

koket.se
Festliga korvar med olika toppings
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Festliga korvar med olika toppings

21 ingredienser

45 m

Njut av den här mexikanska twisten på korv med bröd som är full av smak och krydda.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Guacamole

  • 2 avokador (mogna)
  • 1 tomat, finhackad [ca 1,5 dl]
  • 0,5 lök, finhackad [ca 0,6 dl]
  • 0,5 dl färsk koriander, finhackad [ca 0,6 dl]
  • 1 limefrukt, saften
  • salt
  • svartpeppar
  • jalapeño, hackad (eller chili beroende på önskad hetta)

Pico de Gallo

  • 3 tomater, finhackade [ca 4,5 dl]
  • 0,5 lök, finhackad [ca 1,2 dl]
  • 0,5 dl färsk koriander, finhackad [ca 0,6 dl]
  • 0,5-1 jalapeño, finhackad (beroende på önskad hetta)
  • 1 limefrukt, saften
  • salt

Korv

  • chorizokorv (antal efter behov)
  • korvbröd (antal efter behov)
  • guacamole
  • Pico de Gallo
  • jalapeño, skivade
  • ev fetaost, smulad (eller queso fresco)
  • färsk koriander, hackad
  • limeklyfta

Gör så här

Guacamole

  1. Skär avokadon på längden och ta bort kärnorna. Skopa ur avokadoköttet och lägg det i en skål.
  2. Mosa avokadoköttet med en gaffel eller en potatisstomp till önskad konsistens.
  3. Tillsätt finhackad tomat, lök och koriander.
  4. Pressa saften från limen över avokadoblandningen och rör om väl.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Tillsätt hackad jalapeño eller chili om du vill ha lite hetta.
  7. Servera genast eller täck över med plastfolie och låt stå i kylskåp i upp till en timme för att låta smakerna blanda sig.

Pico de Gallo

  1. Blanda finhackade tomater, lök, koriander och jalapeño i en skål.
  2. Pressa saften från limen över grönsaksblandningen och rör om väl.
  3. Smaka av med salt.
  4. Låt pico de gallo stå i rumstemperatur i ca 15-30 minuter för att smakerna ska blanda sig innan servering.

Korv

  1. Grilla eller stek korvarna tills de är genomstekta och har fin färg.
  2. Värm korvbröden lätt i en stekpanna eller i ugnen.
  3. Lägg en grillkorv i varje korvbröd.
  4. Toppa varje korv med generösa mängder guacamole och pico de gallo.
  5. Lägg på skivade jalapeños för lite extra hetta.
  6. Strö eventuellt över smulad fetaost för krämighet och sälta.
  7. Garnera med hackad färsk koriander för fräschör och färg.
  8. Servera korvarna med limeklyftor att pressa över för extra friskhet.