Fetafyllda grillade dadlar

koket.se
Fetafyllda grillade dadlar
Seiran Poon porträtt
Seiran Poon porträtt

Fetafyllda grillade dadlar

6 ingredienser

15 m

"De söta dadlarna blir karamelliserade och passar otroligt bra till den salta fetaosten. Enkelt och roligt att slänga på grillen i sommar!" /Seiran Poon

Se Seiran Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 10-12 dadlar, urkärnade (av valfri sort)
  • 0,5 förp fetaost
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 msk pistagenötter, finhackade (eller dukkah)
  • olivolja
  • 2-3 grillspett

Gör så här

  1. Fyll dadlarna med en bit fetaost och nyp ihop.
  2. Trä dadlarna tätt på spetten och grilla (på grill eller i grillpanna) tills osten fått lite färg och kanterna på dadlarna börjar bli karamelliserade. I och med att de blir klara snabbt behöver du inte blötlägga träspetten innan.
  3. Lägg upp på serveringsfat, toppa med persilja och pistage. Avsluta med att ringla över lite olivolja.