Sallad på nakenhavre och blåmögelost

Sallad på nakenhavre och blåmögelost
Foto: TV4
Filip FastenJessica Frej
Filip FastenJessica Frej

Sallad på nakenhavre och blåmögelost

10 ingredienser

10 min

En enkel sallad med smakrik nakenhavre, blåmögelost och rökt skinka. Perfekt till matlådan!

Nakenhavre är en form av havre utan skal som har mer smak och lite annat näringsinnehåll än vanlig havre. Nakenhavren innehåller till exempel mer fett, protein, E-vitamin, fosfor och magnesium. Kan användas istället för pasta eller potatis.

Ingredienser

  • 8 dl nakenhavre, kokt
  • 200 g rökt skinka (av bra kvalité)
  • 200 g blåmögelost
  • 4 tomater
  • 1 ask körsbärstomater (gärna blandade färger)
  • 1 kruka persilja
  • blomkål (Ett litet)
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela blomkålen i små buketter och koka ett par minuter i saltat vatten.
  2. Blanda nakenhavren med olivolja och hackad persilja.
  3. Dela ner tomaterna och blanda med nakenhavren.
  4. Lägg alltsammans på ett vackert fat.
  5. Riv skinkan i mindre bitar och smula ner osten strö över nakenhavren, avlsuta med blomkål, salt och peppar.