Gös i citronsås

Gös i citronsås
Foto: TV4
Filip FastenJessica Frej
Filip FastenJessica Frej

Gös i citronsås

10 ingredienser

25 min

Gösfiléer som serveras med en gräddig citronsås och potatis.

Ingredienser

portioner
  • 4 gösfiléer
  • 1 citron
  • 3 dl grädde
  • 50 g smör
  • 0,5 kruka färsk gräslök, hackad
  • 1 bit färsk pepparrot
  • salt
  • peppar
  • 12 potatisar
  • dill, till servering

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt den ånga av, sätt på ett lock så den håller värmen.
  2. Lägg smöret i en stekpanna.
  3. Salta och peppra filérna. När smöret är gyllenbrunt lägg i fisken och stek i en minut, vänd.
  4. Pressa öven saften från citronen, häll på grädden och gräslöken.
  5. Ge det ett snabbt uppkok och ta av från värmen.
  6. Riv över pepparrot efter smak och servera med potatis och en dillkvist.