Grillad entrecôte

Grillad entrecote
Foto: TV4
Filip FastenJessica Frej
Filip FastenJessica Frej

Grillad entrecôte

11 ingredienser

Godast blir entrecoten på grillen. Serveras med sparris och kryddsmör.

Ingredienser

  • 1 kg entrecôte
  • 3 knippen sparris
  • 2 citroner
  • 125 g smör
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk canneyepeppar
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • matolja

Gör så här

  1. Börja med att stycka upp köttet i 4 bitar på 250 gram per bit. Lägg undan till senare.
  2. Riv ner citronzest från 1 citron samt en vitlök i rumstempererat smör.
  3. Blanda i cayennepeppar och timjan.
  4. Blanda allt noga och smaka av med svartpeppar och salt.
  5. Lägg ut smöret på platsfilm och rulla ihop till lång korv.
  6. Förvara smöret i kylen.
  7. Tänd grillen.
  8. Pensla köttet med matolja på båda sidorna, salta och peppra väl.
  9. Grilla sedan köttet på båda sidorna, tills det får bra färg cirka 3-4 minuter på varje sida.
  10. Dra sedan köttet ifrån glöden och sätt på locket på grillen och låt det sitta på i cirka 2-3 minuter.
  11. Lyft sedan köttet ifrån grillen och låt det ligga på sidan och vila i minst 5 minuter.
  12. Ta ut kryddsmöret.
  13. Pensla och salta och peppra sparrisen.
  14. Dela en citron på mitten och lägg med köttsidan neråt på grillen.
  15. Grilla i 2 minuter på varje sida.
  16. Lyft av sparrisen och ta den grillade citronen och pressa över sparrisen.
  17. Grilla sedan snabbt på köttet igen så det blir varmt.