Pepparkyckling

Pepparkyckling
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Pepparkyckling

13 ingredienser

Pepparkyckling med chermoula couscous

Ingredienser

portioner

Peppargrillad kyckling

  • 500 g kycklingfilé [4 st]
  • 1 tsk pepparblandning
  • 5 tsk salt

Chermoula couscous

  • 4 dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk chermoula
  • 6 aprikoser, torkade
  • 0,5 dl sötmandel, grovt hackad
  • 1 dl russin
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 citron, saften och fint rivet skal
  • 1 dl olivolja

Gör så här

Pepparkyckling

  1. Krydda kycklingfiléerna med peppar, salt och lägg på grillen eller grillpannan och grilla 7 minuter på varje sida.

Couscous

  1. Koka upp vatten och salt.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt couscous och chermoula.
  3. Låt svälla under lock i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ihop.
  5. Servera peppar kyckling med chermoula couscous.