Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Rulltårta med blåbärssylt
Foto: TV4
Rulltårta med blåbärssylt
18
Spara
Av:
Filip Fastén
Från:
Mitt kök
7
ingredienser
En god klassiker som går fort att slänga ihop!
Bakverk
Fest
Midsommar
Midsommarmat
Mjuka kakor
Snabbt
Sockerkaka
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
1 dl blåbärssylt
1 dl grädde
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl grädde
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa socker och ägg luftigt med elvisp.
Vispa ner bakpulver och mjöl bitvis.
Vispa ner grädden.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut den jämnt.
Grädda i ugnen i 5 minuter tills kakan blir gyllenbrun.
Gör ordning en plåt med ett bakplåtspapper och ett tunt lager strösocker.
Ta ut kakan och vänd ner på strösockret.
Låt kakan svalna medan den ligger på sockret.
Bred ut sylten väl utöver kakan, vispa grädde och lägg en jämn sträng över kakan.
Rulla sedan ihop kakan med hjälp av bakplåtspappret.
Skär sedan rulltårtan i 2 cm skivor och lägg upp på ett fat.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut