Mitt Köks hamburgare

Mitt Köks hamburgare
Foto: Tv4
Filip Fasten
Filip Fasten

Mitt Köks hamburgare

15 ingredienser

Hamburgare på högrev med sidfläsk, äpple, rädisa och ädelost.Serveras med romansallad med söt-stark hamburgerdressing på grillat surdegbröd.

Ingredienser

  • 1 kg malen högrev
  • 25 cl kolsyrat vatten
  • 200 g skivat sidfläsk
  • 1 äpple, svenskodlat
  • 4 rädisor
  • 1 rödlök
  • 150 g ädelost
  • 4 romansalladsblad
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk söt-starksenap
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 4 skivor surdegsbröd, centimetertjocka
  • matolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg högrevsfärsen i en bunke och salta och peppra.
  3. Jobba in salt och peppar med händerna tillsätt kolsyrat vatten och blanda tills du får en jämn smet.
  4. Forma till fyra stycken 250 g bollar och tryck sedan ut till en platt rund hamburgare.
  5. Stek i en het gjutjärnspanna med lite matolja tills den får en fin
  6. färg på båda sidorna.
  7. Smula ädelosten över hamburgarna.
  8. Sätt ett lock på stekpanna och dra från värmen.
  9. Stek sidfläsket i ugnen tills det blir knaprigt, 10-15 minuter.
  10. Lägg sedan fläsket på ett hushållspapper så fettet rinner av.
  11. Grilla surdegsbrödet i en grillpanna på båda sidorna.
  12. Blanda ihop crème fraiche, senap och paprikapulver, smaka av med salt.
  13. Smeta hamburgedressing på toppen av det rostade surdegsbrödet.
  14. Skölj och skär rädisorna samt äpplet i tunna skivor.
  15. Lägg ett blad romansallad på varje skiva.
  16. Skiva rödlök tunt i ringar och lägg på romansalladen.
  17. Ta hamburgarna och lägg en på varje brödbit.
  18. Lägg två stycken skivor sidfläsk på varje hamburgare, ovanpå osten.
  19. Toppa med rädisor och äpple!