Röding med sparris och dillpotatis

Röding med sparris och dillpotatis
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Röding med sparris och dillpotatis

10 ingredienser

Bjud på en helstekt röding med våriga tillbehör som sparris och dillslungad potatis.

Ingredienser

portioner
  • 2 rödingar, hela
  • 2 knippen sparris [ca 500 g]
  • 600 g färskpotatis
  • 3 citroner
  • 1 knippe dill
  • 1 ask smörgårdskrasse
  • 25 g smör
  • 1 dl olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Koka potatisen.
  3. Stek rödingen tillsammans med smör och lägg sedan på ugnsplåt och baka i 10-15 minuter.
  4. Häll av potatisen och tillsätt en matsked smör och halva knippen dill.
  5. Sätt på locket.
  6. Bryt av den hårda delen längst ner på sparrisen.
  7. Koka upp saltat vatten och koka sparrisen i 2-4 minuter.
  8. Spola sedan av sparrisen i kallt vatten så att tillagningen avstannar och dela upp.
  9. Pressa citronsaft och mixa ner olivolja.
  10. Smaka upp med salt och peppar.
  11. Blanda ihop potatis och sparris med citronetten.
  12. Strö resten av den plockade dillen och smörgåskrassen över.
  13. Dra skinnet av röding och servera!