Äppelglacerad fläskkotlett

Äppelglacerad fläskkotlett
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Äppelglacerad fläskkotlett

16 ingredienser

Äppelglacerad fläskkotlett med råstekta potatis med salladslök. Serveras med crème fraiche.

Ingredienser

  • 1,2 kg fläskkotlett, på ben
  • 2 äpplen
  • 2 msk äppelmarmelad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 knippe salladslök
  • 800 g fast potatis
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron
  • 1 msk matolja
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 3 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl crème fraîche

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök, stek med smör i en gjutjärnspanna tills löken börjar få färg.
  2. Tvätta och hyvla potatisen tunt, stek med löken tills potatisen blir mjuk.
  3. Tillsätt persilja, salt, peppar och ställ åt sidan.
  4. Värm försiktigt olivolja i en kastrull, rör ner marmeladen och vatten.
  5. Riv ner citronskal och smaka av med peppar.
  6. Skär kotletterna i fyra lika tjocka skivor, salta och peppra båda sidorna väl.
  7. Stek 5 minuter på varje sida på medelvärme, dra stekpanna åt sidan och glasera fläsket med marmeladen.
  8. Servera med en klick crème fraiche.