Lammracks med äpple och potatissallad

Lammracks med äpple och potatissallad
Foto: TV4
Filip FastenJessica Frej
Filip FastenJessica Frej

Lammracks med äpple och potatissallad

18 ingredienser

Servera lammracksen med en fräsch och knaprig potatissallad.

Ingredienser

  • 1 kg lammrack [2 st]
  • 1 citron
  • 0,5 chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 dl matolja
  • 400 g färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 1 grönt äpple
  • 3 msk kapris
  • 1 ask spenat
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe färsk lök
  • 4 msk diljonnäs
  • 1 msk sherryvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 citron
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Putsa lammracksen fri från hinnor.
  2. Skala en citron och mixa tillsammans med chili, vitlök, rosmarin och matolja i en mixer.
  3. Marinera lammet i marinaden i minst 1 timme.
  4. Värm upp en stekpanna och värm ugnen till 110 grader.
  5. Salta och peppra lammracksen väl och stek tills de får en mörk fin färg.
  6. Lägg upp allt i en ugnsform och baka dom i ugnen tills dom får en innertemperatur på 58 grader (20-40 minuter).
  7. Låt sedan köttet vila i 5 minuter innan servering.
  8. Koka potatisen i saltat vatten.
  9. När potatisen är klar så häll av dem och dela sedan på
  10. mitten.
  11. Skala och dela rödlöken på mitten och skär sedan ner den i tunna bitar.
  12. Lägg dem i en bunke och slå på sherryvinäger.
  13. Hugg ner äpplet i tärningar och blanda med kaprisen.
  14. Dela färsklöken i fyra delar och blanda med kaprisen och äpplet.
  15. Hacka persilja.
  16. Ta diljonnäs och vispa i olivoljan och saften från en halv citron.
  17. Smaka av med salt, svartpeppar och sherryvinäger.
  18. Blanda sedan rödlök, färsklök, kapris, äpple med potatisen.
  19. Vänd sedan upp allt med senapsvinägretten och lägg sist i spenaten.
  20. Servera på ett fat.