Kalkonspett med sallad och äppeldressing

Kalkonspett med sallad och äppeldressing
Foto: TV4
Filip FastenJessica Frej
Filip FastenJessica Frej

Kalkonspett med sallad och äppeldressing

14 ingredienser

Nyttigt och gott! Chili- och ingefärskryddade kalkonspett serverade med en krämig äppeldressing på turkisk yoghurt.

Ingredienser

Kalkonspett

  • 600 g kalkon (innerfilé)
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 msk olivolja, till stekning

Äppeldressing

  • 1 stort svenskt äpple, tärnat
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 0,5 krm strösocker
  • salt
  • peppar

sallad

  • 1 romansallad
  • 1 förp svarta bönor
  • 1 ask körsbärstomater

Gör så här

  1. Skär kalkoninnerfilén i mindre bitar och trä upp på grillspett.
  2. Krydda spetten med ingefära, chili, salt och peppar.
  3. Skär äpplet i små kuber.
  4. Hetta upp en stekpanna och häll i 1 msk olivolja.
  5. Lägg ner kalkonspetten i pannan tillsammans med äppelbitarna till dressingen.
  6. Låt kalkonspetten bli genomstekta och få fin färg. Äppelbitarna är klara när de blivit mjuka och lite gyllenbruna. Servera spetten med äppeldressing och sallad.

Äppeldressing

  1. När äppelbitarna är färdigstekta tar du upp dem ur pannan och mosar ihop dem med olivolja, vinäger, yoghurt, salt, peppar, socker och eventuellt lite extra ingefära.

Sallad

  1. Dela ner tomater och sallad och lägg på ett stort fat.
  2. Skölj bönorna i vatten och lägg även bönorna på salladsfatet.