1-2 msk majsstärkelse (eller potatismjöl utrört i 3 msk vatten)
Gör så här
Börja med sweet chilisåsen. Koka upp allt utom majsstärkelsen och låt puttra i 3–5 minuter. Blanda ner majsstärkelseblandningen i såsen och koka under omrörning tills den tjocknar. Ställ svalt.
Fortsätt med vårrullarna. Lägg nudlarna i kokan- de vatten och koka i 3 minuter. Skölj dem med kallt vatten så att de svalnar och ställ åt sidan.
Hetta upp sesamoljan i en wok eller stekpanna på medelvärme. Blanda ner kål, lök, morot, salt eller MSG, ostronsås samt soja och krydda med vit- och svartpeppar. Stek i cirka 5 minuter. Tillsätt nudlar och groddar och stek i ytterligare 2 minuter. Häll över allt i en skål och ställ svalt, det ska bli ljummet så att det är lättarbetat med fingrarna.
Blanda mjöl och vatten i en skål så att det blir tjockt och klibbigt, som ett ”vårrullelim”. Lägg sedan ett vårrulleark så att spetsen på ett av hörnen pekar mot dig. Lägg 1 msk fyllning i mitten av halvan närmast dig. Vik spetsen över fyllningen och rulla samtidigt som du pressar ihop rullen mot dig så att den blir tajt. När du kommer till mitten viker du in spetsarna på sidorna och stryker sedan på lite ”lim” på den kvarvarande triangeln. Rulla ihop sista biten. Lägg under en handduk och upprepa på samma sätt med resten. Blir det vårrulleark över går de att frysa in igen.
Hetta upp oljan till 180 grader i en stor kastrull med höga kanter. Fritera vårrullarna i 3–4 minuter eller tills de blir lite lätt gyllene. Servera med sweet chilisåsen vid sidan av.