Filips kycklingwok

koket.se
Filips kycklingwok
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Filips kycklingwok

17 ingredienser

45 m

Den här fräscha woken är en perfekt vardagsräddare! Smakrik kyckling tillsammans med färgglada grönsaker är ju alltid en uppskattad middag.

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 port jasminris

Marinad

  • 2 kycklinglårfiléer, urbenade och tärnade
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 3 msk japansk soja
  • 0,5 dl rapsolja (till stekning)

Wok

  • 0,5 gul paprika, tärnad
  • 0,5 röd paprika, tärnad
  • 2 selleristjälkar, grovt delade
  • 4 cm färsk ingefära, strimlad
  • 2 klyftor vitlök, skivad
  • 1 broccoli, grovt delad och skivad stam
  • 4 msk ostronsås
  • salt
  • 0,5 tsk MSG
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop marinaden och marinera kycklingen. Låt stå i minst 30 minuter.
  2. Hacka alla grönsaker.
  3. Koka riset.
  4. Stek sedan kycklingen på hög värme i rapsolja ca 3–4 minuter.
  5. Lyft ur kycklingen och tillsätt alla grönsaker. Stek några minuter så de blir lite lätt mjuka.
  6. Tillsätt kycklingen och smaksätt med ostronsås, salt och peppar. Servera med nykokt ris.