En matig japansk pannkaka med kål, morot och lök i smeten. Pannkakan steks gyllene och toppas vid servering med en god sås, majonnäs, sesamfrön, salladslök och färsk koriander.
Blanda mjöl, dashi eller vatten och salt i en stor skål.
Strimla kålen. Skala, halvera och skiva löken. Skala och riv moroten grovt.
Vänd ner grönsakerna i smeten. Rör om ordentligt så att allt täcks av smeten.
Häll lite rapsolja i en stekpanna, värm till medelhög värme. Häll i smeten, tryck till och forma smeten så att den täcker hela stekpannan.
Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål.
Vänd okonomiyakin i pannan, antingen med hjälp av stekspadar eller genom att vända upp den på en tallrik. Om du är modig så flippa den i luften. Stek ytterligare 3-4 minuter.
Strimla salladslöken.
Lägg över den på ett fat. Bred på sås och ringla över majonnäs. Strö över salladslök och färsk koriander! Njut!