Filips okonomiyaki

POPULÄRT
koket.se
Filips okonomiyaki
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Filips okonomiyaki

14 ingredienser

35 min

En matig japansk pannkaka med kål, morot och lök i smeten. Pannkakan steks gyllene och toppas vid servering med en god sås, majonnäs, sesamfrön, salladslök och färsk koriander.

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner

Smet

  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5-2 dl dashi (eller vatten)
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g vitkål
  • 0,5 gul lök
  • 1 morot
  • rapsolja

Sås

  • 0,5 dl ketchup
  • 3 msk worcestersås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sriracha

Topping

  • majonnäs
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Blanda mjöl, dashi eller vatten och salt i en stor skål.
  2. Strimla kålen. Skala, halvera och skiva löken. Skala och riv moroten grovt.
  3. Vänd ner grönsakerna i smeten. Rör om ordentligt så att allt täcks av smeten.
  4. Häll lite rapsolja i en stekpanna, värm till medelhög värme. Häll i smeten, tryck till och forma smeten så att den täcker hela stekpannan.
  5. Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål.
  6. Vänd okonomiyakin i pannan, antingen med hjälp av stekspadar eller genom att vända upp den på en tallrik. Om du är modig så flippa den i luften. Stek ytterligare 3-4 minuter.
  7. Strimla salladslöken.
  8. Lägg över den på ett fat. Bred på sås och ringla över majonnäs. Strö över salladslök och färsk koriander! Njut!