Tacos med frasig pankofriterad torsk serverad i hemgjorda tortillabröd tillsammans med mangosalsa, guacamole, srirachamajo och picklad rödlök. Självklart generöst toppad med Carins favoritråvara - färsk koriander.
Skär torsken i mindre bitar, ca 1.5x1.5 cm. Torka torsken och salta och peppra
Rulla torsken först i mjöl, doppa sedan i uppvispat ägg och till sist i pankon så att fisken är väl täckt.
Häll olja i en kastrull på ca 2 liter och hetta upp till ca 175°. Fritera mängden fisk i två omgångar i 2–3 minuter till fint gyllene färg och tills fisken flyter upp till ytan.
Förvara den i ugnen på ca 50 grader så den håller sig varm innan servering.
Guacamole
Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Skär dem i små bitar eller mosa slätt med gaffel.
Hacka tomaten och schalottenlök smått, presa vitlöken och hacka koriandern och chilin.
Blanda samman alla ingredienser och krydda med salt och peppar.
Låt stå och dra i kylen en stund före servering.
Vetetortillabröd
Blanda alla ingredienser och knåda degen smidig. Gärna 5 min för hand eller lite längre i bakmaskinen.
Låt degen vila 10 min eller i kylen över natten.
Dela sedan till 15 bitar, forma till små bollar och låt vila under bakduk i 10 min.
Kavla bröden tunna på ett mjölat bord.
Stek sedan i en riktigt varm stekpanna som du penslar med lite olja. Ca 1 min på varje sida. Stek inte för länge för då blir dom hårda. Pensla stekpannan med olja efter var tredje tortilla.
Håll bröden väl täckta under bakduk tills de svalnar
Mangosalsa
Skala och tärna mangon, skär tomaterna i små bitar, hacka chilin och pressa vitlöken, hacka koriandern. Lägg allt i en skål.
Häll av och skölj de svarta bönorna och majsen. Lägg även dem i skålen.
Pressa över lime, riv ingefära och smaka av med salt och peppar.
Låt stå och dra lite innan servering.
Inlagd rödlök
Blanda vatten, ättika och socler i en skål. Rö runt tills sockret löst upp sig.
Skiva rödlöken tunt och lägg ner i lagen. Låt dra så länge som möjligt.
Srirachamajonäs
Lägg majonnäsen i en skål. Blanda i sriracha efter smak.