Fisk i salladsblad

koket.se
Fisk i salladsblad
Foto: Tv4
David lundqvist
David lundqvist

Fisk i salladsblad

17 ingredienser

1 h

Här bjuder David Lundqvist på härlig plockmat i form av fyllda salladsblad. Sotad gös, tomatvinägrett och syrad kål blir en riktigt god kombination.

Se David Lundqvist laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Salladsblad

  • 1 salladshuvud

Sotad gös

  • 300 g gösfilé, urbenad och skinnad
  • 15 g olivolja
  • 5 g salt

Tomatvinägrett

  • 3 klyftor vitlök, skalad och finskuren
  • 15 g olivolja
  • 150 g körsbärstomater, sköljda och skurna i små bitar
  • 1 schalottenlök, skalad och finskuren
  • 1 g chiliflakes
  • sherryvinäger
  • salt
  • malen svartpeppar

Syrad kål

  • 1 kålrabbi, skalad, skivad och strimlad (medelstor)
  • 15 g 123-lag
  • olivolja

Servering

  • salt, rökt
  • buskkrasse
  • chilifrukt, finskuren

Gör så här

Salladsblad

  1. Plocka av hela blad från salladen, beräkna ett salladshuvud till sex portioner. Välj exempelvis eklöv, gröna shisoblad eller baby gemsallad.
  2. Lägg bladen i kallt vatten i minst 10 minuter.
  3. Lyft sedan upp bladen och lägg på en handduk för att rinna av.

Sotad gös

  1. Salta och dressa fisken i en ugnssäker form.
  2. Tillaga fisken i ugnen på 80 grader tills den har 42 grader i kärntemperatur.
  3. Skär fisken i bitar och sota ytan med en gasolbrännare innan servering.

Tomatvinägrett

  1. Bryn vitlök i olivolja på medelvärme i en stekpanna.
  2. Blanda vitlöken med tomater, lök och chiliflakes. Smaka av med sherryvinäger, salt och peppar till en smakrik tomatvinägrett.

Syrad kål

  1. Dressa kålrabbin med 123-lag och lite olivolja innan servering.

Servering

  1. Servera den sotade gösen i salladsblad tillsammans med tomatvinägretten och den syrade kålen. Toppa med rökt salt, buskkrasse och finskuren chili.