Fisk katsu med krämig kålsallad

POPULÄRT
koket.se
Fisk katsu med krämig kålsallad
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Fisk katsu med krämig kålsallad

22 ingredienser

50 min

Panerad torsk med fantastiska smaker och inspiration från rätten tonkatsu - japansk schnitzel. Till bjuds Jennies omåttligt populära kålsallad i krämig sesamdressing.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar torskfilé (à 150 g)
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade
  • 3 dl pankoströbröd
  • salt
  • neutral rapsolja, till stekning

Krämig kålssallad

  • 4 stjälkar grönkål
  • 7 cm purjolök, i tunna skivor
  • 0,5 citron, saft
  • 300 g rödkål, tunt hyvlad
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 4 msk rostade sesamfrön

Katsusås

  • 1 dl ketchup
  • 3 msk worcestersås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sirap

Till servering

  • 4 port japanskt ris, nykokt
  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Börja med att blanda alla ingredienser till katsusåsen. Ställ åt sidan.
  2. Skär av mittenstammen på grönkålen. Strimla det gröna på kålen i munsstora bitar. Lägg i skål med hyvlad rödkål och strimlad purjo. Pressa över halva citornen och krama lätt med handen.
  3. Blanda ihop majonnäs, sesamolja, risvinäger, strösocker och hälften av sesamfröna till en dressing. Ställ åt sidan.
  4. Häll upp mjöl, uppvispat ägg och pankoströbröd på varsin tallrik.
  5. Salta fisken och vänd först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.
  6. Stek till gyllene på båda sidor i generöst med olja i en stekpanna.
  7. Servera genast den frasiga fisken med katsusåsen, salladen som du ringlar sesamdressingen över, nykokt ris och en citronskiva.