Fisk och jätteräkor med grönsaker

Fisk och jätteräkor med grönsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fisk och jätteräkor med grönsaker

11 ingredienser

En lättlagad och mycket smakrik fiskrätt, kryddad med chili och kokosmjölk. Receptet kommer från Moçambique, där man använder mycket kokosmjölk i maten. Servera med kokt ris.

Ingredienser

portioner
  • 500 g fiskfilé, fast
  • 4 jätteräkor
  • 1 gul lök (eller röd lök)
  • 2 gröna paprikor
  • 2 tomater
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk röd spansk pepparfrukt, finhackad
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 msk majsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär fisken i 3 cm stora bitar, skala och dela jätteräkorna i halvor. Skala och hacka löken, kärna ur och hacka paprikorna och skålla, skala och hacka tomaterna.
  2. Hetta upp oljan till medelvärme i en stekpanna. Lägg i löken och paprikan och fräs dem i 5 minuter. Tillsätt tomaterna, koriandern, gurkmejan, chilin, kokosmjölken och hälften av saltet. Låt det koka upp.
  3. Salta fisken och jätteräkorna och lägg det i en ugnssäker form. Häll över grönsakssåsen och ställ in fatet i nedre delen av ugnen i 15–20 minuter.