Krämig ragu på fisk och musslor samt fänkål, gul lök och härligt krisp från morötter. Rätten får fint sting från chili och ingefära och syra från citrusfrukter.
Skiva fänkål och lök i 1 cm tjocka skivor. Skiva vitlöken tunt. Skär morötterna grovt. Bryt av den grövsta delen av sparrisen (spara till soppa eller fond), bryt ner sparrisen i mindre bitar och skär chilin fint.
Filéa och skinna regnbågen om detta behövs. Skär lax och torsk i 3 x 3 cm kuber. Skala räkorna.
Fräs grönsakerna i rapsolja i en stor panna. Skär tomaterna i halvor, eller krossa dom mellan fingrarna, och stek med i grönsaksfräset. Tillsätt musslorna till pannan. Häll på saften från 0,5 apelsin och grapefrukt samt tillsätt fiskfonden, låt allt fräsa ihop. Tillsätt crème fraiche och sockerärtor.
Stek samtidigt regnbågsfiléer, 2 citronhalvor och 2 apelsinhalvor i en stekpanna vid sidan om eller på kanten om en Muurika används. Tillsätt den övriga fisken till ragun och låt fisken gå klart mot slutet. Avsluta med skalade räkor.
Lägg upp på ett serveringsfat och toppa med regnbågen, strö på lite flingsalt. Garnera med den stekta apelsinen och spansk körvel.