Fiskburgare med asiatisk kålsallad

Korvbrödsbagarn Fiskburgare med asiatisk kålsallad
Foto: Köket.se

Fiskburgare med asiatisk kålsallad

15 ingredienser

30 min

Frasig och fräsch fiskburgare på grovhackad torskfilé, citron, jalapeno och koriander. Tillsammans med en krämig kålsallad med asiatiska smaker är det här burgaren som har allt - frasighet, krämighet och mycket smak!

Testa Korvbrödsbagarns produkter!
Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun produkt 2024

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Double sesam burger bun från Korvbrödsbagarn.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun

Fiskburgare

  • 500 g torskrygg
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 1 jalapeño
  • 0,5 citron, finrivet skal och lite saft
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • salt
  • rapsolja, till stekning

Kålsallad

  • 400 g spetskål
  • 2-3 salladslökar, fint skivade
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk risvinäger

Gör så här

  1. Börja med kålsalladen. Strimla spetskålen fint, gärna på mandolin. Skiva salladslöken. Blanda kål och lök med majonnäs, soja, sesamolja och risvinäger. Låt stå fram till servering.
  2. Hacka torsken och torka av den ordentligt så den inte är vattnig. Hacka koriandern. Kärna ur och finhacka jalapeñon.
  3. Blanda torsk, koriander, jalapeño, ägg, ströbröd, citronskal, några droppar citronsaft och salt. Låt stå och svälla en stund och forma sedan till burgare. Stek i rapsolja i en stekpanna, tills genomstekt med en fin krispig yta.
  4. Stek bröden på insidan precis före servering, så de får en fin och rostad yta. Lägg på fiskburgarna och toppa med kålsalladen.
TIPS!
Tips från Korvbrödsbagarn!
Korvbrödsbagarn Crunchy taco burger

Tips från Korvbrödsbagarn!

Här hittar du fler goda recept på hamburgare.

Läs mer