Fiskdoftande dressing till burgare

NYHET
Fiskdoftande dressing till burgare
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Fiskdoftande dressing till burgare

12 ingredienser

30 min

"Så står du där med bönpasta, risvinäger och sesamolja. Vad ska du göra? Jo, en hamburgerdressing så klart! Självklart funkar den även fint till annat, exempelvis grillad fisk." /Erik Videgård

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner sats
  • 3 msk olja
  • 1,5 msk chilibönpasta (Toban Djan eller Dou ban jiang)
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 1,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk soja (ljus)
  • ev salt
  • 1,5 tsk chingkiangvinäger
  • 4 sticklökar, gröna delen skuren som fiskögon
  • 1 tsk sesamolja
  • sichuanpeppar
  • 150 g majonnäs

Gör så här

  1. Hetta upp en wok, tillsätt 3 msk olja och fräs chilipastan i 20 sekunder.
  2. Tillsätt sedan ingefära samt vitlök och fräs i ytterligare 20 sekunder tills det doftar.
  3. Blanda i socker och soja samt tillsätt salt om det behövs.
  4. Häll i vinäger, sticklök, sesamolja och sichuanpeppar.
  5. Låt sedan blandningen svalna innan du blanda den med majonnäs.