Fiskfilé panerad i cornflakes

Fiskfilé panerad i cornflakes
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fiskfilé panerad i cornflakes

8 ingredienser

Har du tröttnat på färdigköpta fiskpinnar? Då ska du absolut pröva att panera vanlig hokifilé i cornflakes.

Servera med potatis eller potatismos

Ingredienser

portioner
  • 400 g hokifilé (djupfryst)
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl cornflakes
  • salt
  • vitpeppar
  • olja, till stekning
  • 1 citron

Gör så här

  1. Skär det halvtinade fiskblocket i 1½ cm tjocka bitar.
  2. Stöt cornflakesen i mortel. Blanda med mjöl, salt och peppar. Vispa upp ägget.
  3. Vänd fiskbitarna i äggvispet och sedan i cornflakesblandningen.
  4. Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna. Stek på medelvärme i 4-5 minuter på varje sida.