5 dl grädde (jag använder vispgrädde, vill du ha mindre mängd grädde kan du ersätta 2 dl grädde med mjölk)
1 fiskbuljongtärning (salt funkar också bra)
2 msk dill (färsk eller fryst)
citronsaft, efter smak
1 msk vetemjöl
Gör så här
Om fisken är fryst, låt den tina och rinna av väl. Skär fisken i bitar och ställ åt sidan.
Potatismos
Skala potatisen och skär i grova bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av och pressa genom en potatispress.
Värm mjölk och smör. Häll blandningen över den pressade potatisen och vänd runt. Tillsätt ägg, salt och riven muskotnöt. Vispa till ett fluffigt mos med elvisp eller för hand. Smaka av.
Dillsås
Rör ihop grädde, smulad buljongtärning och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning.
Låt sjuda i 3-4 minuter till såsen tjocknar. Vänd i dill och citronsaft. Låt sjuda 1 minut till. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citron eller salt, ställ såsen åt sidan.
Montering
Sätt ugnen på 200 grader.
Ansa och strimla purjolöken fint. Lägg bladspenat och purjolök i botten av en mellanstor ugnsform.
Spritsa eller klicka moset längs formens kanter, lämna en “grop” i mitten till fisken. Häll hälften av dillsåsen mitt i formen. Lägg fisken i mitten och häll över resterande sås.