Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fiskgratäng med räkor

15 ingredienser

Den här gratängen kan varieras med kräftstjärtar eller musslor i stället för räkor.

Ingredienser

portioner
  • 600 g torsk (eller kolja)
  • 4 port potatismos
  • 1 äggula
  • ost, riven

Sås:

  • 1,5 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl kaffegrädde
  • fiskspadet
  • 1 äggula
  • 300 g räkor med skal
  • dill, hackad
  • citron, pressad
  • salt
  • peppar
  • Ugn: 225-250°

Gör så här

  1. Lägg fisken i en lättsmord ugnsform, salta lite, täck med folie och sätt mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Späd med grädde och fiskspad från formen. Koka 5 minuter, ta av värmen och rör ner äggulan. Smaka av med kryddor. Vänd ner de skalade räkorna och dillen. Bred såsen över fisken.
  3. Blanda moset med äggula och riven ost. Spritsa eller klicka det runt fisken. Gratinera i 250° tills moset fått fin färg.