Fiskgryta med grönsaker och curry

POPULÄRT
koket.se
Fiskgryta med grönsaker och curry
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Fiskgryta med grönsaker och curry

16 ingredienser

30 min

En värmande och lättlagad gryta med sej och grönsaker som morot, selleri och fänkål. Curry ger fiskgrytan såväl fin färg som god smak och en skvätt grädde rundar av och ger krämighet.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g sejfilé
  • 1 fänkål
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 0,5 purjolök
  • 0,25 rotselleri
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk curry
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 8 dl fiskbuljong
  • 1 knippe gräslök, finskuren
  • 0,5 dl rapsolja, till stekning
  • salt

Till servering

  • 4 port ris

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skär lök, morot och rotselleri i grova bitar. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär fänkål och purjolök i grova bitar. Skala Fräs Fräs allt det hackade i oljan i en gryta tillsammans med curryn tills allt mjuknar lite.
  3. Slå på vin och buljong. Rör om och låt reducera några minuter.
  4. Häll på grädde och mjölk. Låt koka ihop och smaka av med salt.
  5. Skär fisken i grova bitar. Lägg ner dem i grytan, ta sedan från värmen så att fisken bara sjuder och blir färdig i den varma såsen.
  6. Toppa grytan med finskuren gräslök och bjud med ris.