Smidig pannrätt där rödspättafiléer tillagas i en krämig dill- och citronsås med purjolök, broccoli och dijonsenap. Den goda fiskpannan bjuds bäst med pressad potatis och en enkel grönsallad.
Skär rödspättafiléerna i grova bitar. Salta dem runt om, låt stå i ca 15 minuter. Torka bitarna med hushållspapper.
Ansa och skölj purjolöken. Skär i grova strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Skär broccolin i mindre buketter.
Fräs purjolök, vitlök och broccoli i rapsolja i en stor stekpanna/traktörpanna. Tillsätt dijonsenap och finrivet citronskal, låt fräsa med några sekunder. Häll sedan på grädde och fiskfond. Låt koka upp och ihop några minuter.
Lägg i rödspättabitarna och sjud någon minut. Avsluta med att tillsätta hackad dill.
Pressad potatis
Koka potatisen mjuk. Häll av och pressa den i en skål. Lägg på klickar av smör. Salta och peppra.
Sallad
Riv romansallad i grova bitar. Vänd runt med olivolja, citronjuice och salt.
Servera pannan på bordet med pressad potatis och sallad vid sidan om.