Fiskrullader av torskrygg och sockertång med potatis och vitvinssås.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Skölj sockertången under rinnande vatten (den är mycket slemmig). Lägg tången i kokande vatten och koka den i cirka en timme. Tången blir då mjuk och slemmet försvinner.
Hacka räkorna i mindre bitar och riv den gula löken på rivjärn.
Gör färs av fisken och blanda den med ägg, den rivna löken, kryddor och räkor.
Dela den kokta sockertången i decimeterstora bitar. Lägg en stor matsked fiskfärs på remsan och rulla ihop till en rulle.
Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.
Vitvinssås
Häll vinet i en kastrull och smula ned buljongtärningen.
Koka upp och tillsätt sedan grädde, soja, fisksås och chili. Låt småkoka i fem minuter tills såsen tjocknat något.
Häll såsen över rullarna och sätt in formen i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter.
Potatis
Koka potatisen med skal på.
Garnering
Koka polkabetor med skal på.
Lägg i en klick smör i kastrullen efter kokning. Skär sedan upp betorna i bitar.
Stek sparrisen i en separat panna med en skvätt olja.
Lägg upp betorna och sparrisen på fat och garnera med färsk timjan, flingsalt och lite vit- och svartpeppar.