Skala potatisen och gör kuber ca 2x2 cm. Skala och skiva löken, ganska tunt. Hacka vitlöken.
Fräs lök och vitlök i smör i en gjutjärnskastrull tills det blir glansigt, ca 4 min. Det får inte brännas, då blir löken besk. Lägg i fänkålen.
Häll på 2 dl vitt vin, låt det koka in ca 4-5 minuter. Häll på saffran, fond, fänkålsfrö och låt puttra. Lägg i potatisen så att den nu får koka med.
Räkfond
Hacka lök, häll ner i en panna med smör, hela räkor och tomatpuré. Bryn på detta riktigt så att räkorna nästan rostas. Häll på vin, vatten, salt, peppar och låt koka ihop till en härlig räkfond.
Fisk och musslor
Ta bort eventuellt skinn från fiskarna. Skiva filéerna i 4x4 cm stora bitar. Tvätta av blåmusslorna så dem känns rena och fina.
När soppan fått koka ner tillsätter du grädden. Sila även ner räkfonden i soppan. Smaka av. Smaka ofta!
När det är 5 minuter kvar tills du skall servera så lägger du i fisken och musslorna och lägger på locket. När musslorna fint öppnat sig är soppan klar. Och fisken är perfekt. (Man vill inte att fisken kokar med för länge. Då blir den torr och tråkig)
Vitlöksaioli
Vispa äggulor hastigt med elvisp. Portionera i oljan samtidigt men bara ytterst lite i taget. Fortsätt vispa! När det blivit en majonnäs, tillsätt citronsaft, pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.
Brödet
Skiva upp stänger av surdegsbröd. Ta bort kanterna. Stryk på smör, salta och strö över lite hackad dill.
Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 4-5 min. Känn på bröden, de skall vara rostade.
Dags att servera
Lägg upp soppan i en djup tallrik. Se till att få med tillräckligt med fisk så soppan blir matig. Ställ blåmusslorna upp snyggt i mitten och dekorera med en vacker dillkvist. Servera soppan tillsammans med en liten skål aioli vid sidan och lite rostat dillbröd.