Fiskspett med sojadressing

Fiskspett med sojadressing
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Jessica Frej
Jessica Frej

Fiskspett med sojadressing

16 ingredienser

30 min

"De här fiskspetten kan med fördel grillas så de är råa i mitten. Det blir en härlig blandning av grillat och sashimi. Kokosriset är det perfekta tillbehöret till alla rätter med en asiatisk smakbild." /Jessica

Ingredienser

portioner

Fiskspett

  • 500 g tonfisk (miljömärkt)
  • 500 g lax
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • grillspett

Sojadressing

  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 dl citron, saften
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 klyfta vitlök, pressad

Kokoris

  • 1 burk kokosmjölk, á 400 g
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl basmatiris

Till servering

  • kokoschips, rostade

Gör så här

  1. Dela fiskarna i stora kuber och trä på spett.
  2. Blanda sambal oelek, olivolja, salt och honung och pensla spetten med blandningen.
  3. Grilla 3–4 minuter på varje sida på direkt värme.
  4. Servera med dressing och förslagsvis kokosris.
  5. Blanda ihop dressingen.

Kokosris

  1. Koka upp allt tillsammans och sänk sedan värmen. Låt koka på lägsta värme ca 15 min tills riset är
  2. mjukt och har absorberat all vätska.