Fisktacos med guacamole och mangosalsa

Fisktacos med guacamole och mangosalsa
Foto: TV4
Axel Odelberg
Axel Odelberg

Fisktacos med guacamole och mangosalsa

23 ingredienser

45 m

En härligt krispig fisktaco på friterad torsk med lite sting.

Ingredienser

portioner

Tortilla

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl majsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 3 msk rapsolja

guacamole

  • 1 avokado
  • 1 msk schalottenlök, finhackad
  • citron, saft
  • olivolja

Mangosalsa

  • 1 mango, mogen, tärnad
  • 1 spansk peppar, finhackad
  • limefrukt, saft
  • 2 msk koriander, hackad
  • ev honung

Fisktaco

  • 1 dl tomat, grovt skurna
  • 1 tsk salt
  • frityrolja, till fritering
  • 200 g torskfilé
  • vetemjöl, till panering
  • 1 ägg, uppvispat
  • pankoströbröd, till panering
  • 1 dl isbergssallad, strimlad
  • 0,5 krm bakpulver

Gör så här

Tortilla

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 
Tillsätt vatten och olja. Knåda ihop till en deg.
  2. Dela degen i ca 7 bitar. Rulla varje deg till en boll och kavla ut. De ska vara väldigt 
tunna.
  3. Stek i en het stekpanna utan olja eller smör. Förvara bröden under en fuktig handduk.

Guacamole

  1. Kärna ur avokadon och pressa sönder köttet med hjälp av en gaffel tillsammans med lök och vitlök. 
Smaka upp med citronsaft, salt, svartpeppar och lite olivolja.

Mangosalsa

  1. Skala mangon och tärna upp fruktköttet. 
Blanda med den hackade chilin och smaka upp med limejuice och salt. 
Blanda ner den hackade koriandern.

Fisktaco

  1. Blanda tomaterna med saltet i en bunke, låt det vila 20 minuter, och häll därefter bort vätskan som saltats ur.
  2. Värm upp frityrolja till 150 grader.
  3. Salta torsken och vänd den därefter i mjöl först, sedan uppvispat ägg och därefter i 
panko för att få en trevlig dubbelpanering.
  4. Fritera torsken tills den fått fin färg.

Servering

  1. Bygg upp en taco med ett tortillabröd, sallad, tomater, guacamole, friterad fisk och mangosalsa. Vik ihop och njut!