Fisktacos med het tomatsalsa och smörstekt majs

koket.se
Fisktacos med het tomatsalsa och smörstekt majs
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Fisktacos med het tomatsalsa och smörstekt majs

21 ingredienser

Härlig tacomiddag med frasigt panerad fisk serverad med smörstekt majs och en hemgjord frisk salsa med tomat och koriander. En perfekt helgmiddag för hela familjen med massor av goda smaker!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Torsk

  • 500 g torskfilé
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade
  • 3 dl pankoströbröd
  • neutral rapsolja, till stekning

Salsa

  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tomater, finhackade
  • 2 krukor färsk koriander, finhackad
  • 1-2 msk sambal oelek
  • strösocker, en nypa

Smörstekt majs

  • 2 burkar majs (à 160 g)
  • smör, till stekning
  • 1 limefrukt, pressad saft

Tillbehör

  • 0,5 gurka, finhackad
  • 2 avokador, tärnade
  • 0,5 romansallad, strimlad
  • 2 dl crème fraîche
  • 12 små tortillabröd (eller 8 vanliga)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med salsan. Lägg finhackad lök i en liten skål och häll på vinäger. Rör om och låt stå medan du hackar tomater och koriander till salsan, detta gör löken mildare och syrlig.
  2. Finhacka även gurka, tärna avokado och strimla romansallad som ska vara fyllning till tacosen och ställ åt sidan till senare.
  3. Blanda nu löken med hackade tomater, koriander, sambal oelek. Smaka av med salt, peppar och ev en nypa socker för att balansera syran i salsan. Ställ åt sidan.
  4. Skär torsk i tärningar och salta och peppra. Vänd först i vetemjöl, sen i uppvispat ägg och till sist i panko. Lägg på ett fat.
  5. Stek majsen i smör tills den fått lite färg. Pressa på lime, salta och peppra.
  6. Hetta upp generöst med olja i en stor stekpanna. Stek fisken frasig och gyllene runt om i omgångar i pannan. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  7. Servera den frasiga fisken, den goda salsan och smörstekt majs i tortillabröd som du fyller med gurka, avokado, romansallad och crème fraiche. Njut!