Fisktacos med mangosalsa och romsås

Abba Fiskpatrullen torsktaco
Foto: Abba

Fisktacos med mangosalsa och romsås

23 ingredienser

30 min

Otroligt goda fisktacos med mangosalsa och romsås. En hälsosammare fredagsklassiker för hela familjen.

Abba stenbitsrom
Abba röd stenbitsrom produkt ny

Abba stenbitsrom

Vi väljer ut den allra bästa rommen och lagrar den till perfekt mognad. Lyxig rom som passar till det mesta!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Panerad torsk

  • 500 g torsk, tinad
  • 2 ägg
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • salt
  • rapsolja, till stekning (och smör)

Mango & avokadosalsa

  • 200 g mango
  • 2 avokador
  • 1 rödlök
  • 1 chilifrukt
  • 1 limefrukt
  • färsk koriander

Romsås

  • 1 förp Abba Röd stenbitsrom [80 g]
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • limesalt (blanda rivet skal med havssalt)

Pickad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Till servering

  • små tortillabröd
  • sallad
  • ev gurka
  • tomat
  • majskorn

Gör så här

Picklad rödlök

  1. Koka upp socker, vatten och ättikssprit tills sockret löst sig. Blanda med den tunt skivade rödlöken. Låt stå i kylen tills servering.

Romsås

  1. Blanda 1 burk stenbitsrom med crème fraiche, majonnäs och smaksätt med lime-saltet.

Salsa

  1. Blanda tärnad mango och avokado, finhackad rödlök och chili, pressad lime och hackad färsk koriander.

Torsk

  1. Skär torsken i lagom stora kuber, panera först i vispat ägg och sen panko ströbröd.
  2. Stek torsken frasig i smör och rapsolja och salta lätt.
  3. Servera torsken i tortillabröd tillsammans med salsan, romsåsen och salllad.
  4. Tips! Prova även att smaksätta din panering. T.ex., riv lite citronskal och blanda med hackad dill i panko ströbrödet, eller smaksätt ströbrödet med kryddor såsom curry eller chili efter egen smak och tycke.
TIPS!
Abba tipsar!
Abba laxbolognese

Abba tipsar!

Här hittar du fler tips på enkel vardagsmat med fisk >>

Läs mer