En vegetarisk bowl på ett nytt sätt. Ris, kryddiga auberginekuber, stekt ägg, snabb-picklad rödkål, koriander och hoisinsås. En smakrik, het och riktigt god bowl!
Mortla alla kryddorna förutom kanel till five spice-kryddblandning till ett grovt pulver. Tillsätt kanel, rör om och ställ åt sidan.
Strimla rödkål och rödlök tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med 2 msk risvinäger och strösocker. Låt stå.
Tärna aubergine i tärningar. Hetta upp en stekpanna till den ryker och häll i generöst med matolja. Stek aubergine till den blivit mjuk och gyllene. Tillsätt vitlök och ingefära och låt fräsa med i en minut. Tillsätt 1 msk five spice och låt steka i ytterligare 1 minut.
Lägg böngroddar, hoisinsås, soja, 1 msk risvinäger samt sesamolja och låt steka under omrörning i ännu 1 minut. Finhacka koriander och vänd ner. Spara några korianderblad till garnering.
Stek ägg på hög värme till ägget är krispigt på undersidan.
Bottna djupa skålar med ris, lägg på five spice aubergine, snabbsyrad rödlök samt stekt ägg. Toppa med korianderblad, salladslök, sesamfrön och sriracha. Njut!