Skala kålrabbi och skiva dem tunt. Spara skalet till senare.
Sjud upp vatten, saft och ättika och låt svalna. Lägg i kålrabbiskivorna och låt stå tills det är dags att servera.
Rostad kålrabbibuljong
Rosta skalet i ugnen tills det är gyllene.
Lägg sedan skalet i en kastrull och tillsätt vatten så att det täcker. Låt sjuda på svag värme i 30 minuter.
Sila av och smaka upp med salt och fläderpickelslagen.
Torskbrandade
Lägg torsken i en kastrull och tillsätt rapsolja så att det täcker.
Värm alltsammans på spisen på medellåg värme. Fisken ska bakas försiktigt tills den lätt faller isär.
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Lyft upp torsken och ta bort skinnet.
Lägg torsken i en mixer tillsammans med potatisen. Tillsätt lita av gelatinet (som fisken utsöndrat i kastrullen) samt grädde. Mixa alltsammans till en slät kräm och smaka av med salt.
Saltfermenterade plommon
Tvätta plommonen noga och tag bort kärnan.
Använd en burk med lock som är väl rengjord.
Väg burken innan den fylls.
Tillsätt plommon, vatten och 3% salt (beräknat utifrån den totala vikten av plommon och vatten).
Förslut burken och låt stå 2 veckor i rumstemperatur och sedan 2 veckor i kylskåpet innan den serveras.
Krispigt ris
Hetta upp en stekpanna på hög värme.
Tillsätt riset när pannan är riktigt varm.
Låt riset puffa upp sig lite, ca 10–15 sekunder, innan du sprider ut det på en plåt för att svalna.