Fläder- och kardemummatårta

Fläder- och kardemummatårta
Foto: Frida Wismar
Linus Larsson
Linus Larsson

Fläder- och kardemummatårta

16 ingredienser

1 h

Snabbakad tårta med bottnar smaksatta med fläder och kardemumma. Dekorera med enkel mascarponefrosting och färska bär.

Recept ur boken Tårtor med Linus

_
_

Ingredienser

portioner8 - 10

Botten

  • 2,5 dl vetemjöl [150 g]
  • 2 dl strösocker [180 g]
  • 1 tsk bakpulver [5 g]
  • 0,5 tsk bikarbonat [3 g]
  • 0,5 tsk salt [3 g]
  • 1 tsk vaniljsocker [3 g]
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk kardemummakärnor, stötta i mortel
  • 1 dl fläderblomssaft (starkt blandat (50/50))
  • 1 ägg

Frosting

  • 125 g mascarpone
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl strösocker [90 g]
  • 2 msk vaniljextrakt

Dekoration

  • 200 g färska bär

Gör så här

Botten

  1. Värm ugnen till 180 grader. Smörj och bröa en form som är ca 22 cm.
  2. Blanda alla ingredienser väl i en skål. Fyll formen och grädda mitt i ugnen i 18 minuter. Låt svalna.

Frosting och montering

  1. Vispa ihop frostingen till önskad konsistens och spritsa på tårtan. Dekorera tårtan med jordgubbar eller valfria bär.