Koka upp allt i en kastrull och låt svalna. Sila av och kör i glassmaskin.
Amarettokakor
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka eller riv bittermandeln. Mixa sötmandeln fint i matberedare. Tillsätt bittermandel och socker, mixa ytterligare.
Häll det mixade i en bunke. Rör ner amaretto och äggvitorna, en i taget.
Forma ca 1 tsk av den kletiga smeten till en slarvig boll, det går lättare om du blöter händerna lite. Rulla i florsocker. Upprepa med resten av smeten. Lägg dem glest på bakpappersklädda plåtar.
Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Kakorna ska vara lite sega i mitten när de är färdiga.
Lavendelmaräng
Sätt ugnen på 110 grader.
Lägg äggvitor och florsocker i en metallskål och värm över ett vattenbad. Rör hela tiden, när det når 50-60 grader så tar du marängen från värmen och vispar den på medelhastighet tills marängen svalnat.
Stryk ut marängsmeten tunt på silikonmattor. Strössla över lavendelblommor och baka i ugnen ca 60 minuter.
Zabaglione
Vispa samtliga ingredienser i en metallskål över vattenbad tills det till tjocknar.
Servering
Servera sorbet med hallon, kakor, zabaglione och maräng.