mjölkfritt margarin, att steka i (eller kokosolja)
Apelsinsås
1 dl kokossocker (eller rårörsocker)
4 apelsiner, rivet skal och saft
0,5 dl kokosolja
1 dl apelsinlikör
Till servering
vaniljglass (t ex ägg- och mjölkfri)
apelsinklyftor
rostade kokosflingor
Gör så här
Kokoscrêpes
Rör ihop vetemjöl, majsstärkelse och salt i en skål.
Vispa ner lite kokosmjölk och vatten i taget tills du har en slät smet utan klumpar.
Avsluta med att vispa ner kokosoljan. Låt smeten stå och svälla i 10 minuter.
Stek gyllenbruna crêpes i en stekpanna och vik dem till snygga trekanter. Lägg över på en tallrik.
Apelsinsås
Blanda ihop kokossocker, apelsinskal, apelsinsaft och kokosolja i en kastrull. Smält ihop på medelhög värme och låt bubbla på i två minuter. Lägg tillbaka crêpestrianglarna i stekpannan och skopa över såsen.
Häll på apelsinlikören och tänd på med en tändare. Fortsätt att skopa sås över crêpesen så att lågan slocknar.
Servering
Lägg två crêpes på varje assiett. Toppa med en kula vaniljglass, några apelsinklyftor och lite rostad kokos. Servera på direkten.