Flankstek med rödkålssallad

POPULÄRT
Flankstek med rödkålssallad
Foto: TV4
Adam Thulin
Anja Allvin
Adam Thulin
Anja Allvin

Flankstek med rödkålssallad

Av: Adam Thulin, Ida Ödmark, Anja Allvin, Helena Ekman

Från: Sveriges mästerkock

9 ingredienser

Het och krämig tartar på flankstek toppas med sötsyrlig rödkål.

Ingredienser

portioner
  • 200 g flankstek
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk gochujang
  • salt
  • 0,25 rödkål
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 2 pak choi

Gör så här

  1. Skär flanksteken i 0,5 cm stora tärningar.
  2. Blanda tärningarna med majonnäs och gochujang. Smaka av med salt.
  3. Strimla kålen.
  4. Blanda kålen med sesamolja, risvinäger och socker.
  5. Plocka bladen från pak choi.
  6. Fördela röran på bladen och toppa med den strimlade kålen.