Fläsk i Mole

koket.se
Fläsk i Mole
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Fläsk i Mole

16 ingredienser

3 h

Rivet fläsk som serveras i majstortilla är ett gott tips att testa i veckan!

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 40 g anchochili, torkad utan kärnor och stjälkar
  • 450 g körsbär, halverade och urkärnade
  • 0,5 gul lök, grovhackad (liten)
  • 2 chipotlechilis i adobosås
  • 0,6 dl sötmandel, hela och rostade
  • 30 g mörk choklad (60% eller mer)
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,25 tsk malen kanel
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • ca 0,5 krm malen nejlika
  • riven muskotnöt
  • 2,4 dl starkt kaffe
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 kg fläsk, i 5 cm kuber

Servering

  • tortillabröd (majstortillas)

Gör så här

  1. Sjud chilin i vatten ca 5 minuter tills den mjuknar, ta upp ur vattnet.
  2. Lägg alla ingredienser utom kaffe, vinäger och fläsk i en foodprocessor och pulsa flera gånger. Skrapa ner ingredienserna från sidorna mellan pulserna.
  3. Tillsätt lite kaffe och vinäger i taget genom toppen av foodprocessorn medan den är igång tills du fått en slät sås.
  4. Värm ugnen till 160 grader.
  5. Häll blandningen i en emaljerad gryta och toppa med fläsket, rör runt och ställ in grytan i ugnen i 3 timmar tills fläsket är mört.
  6. Ta upp fläsket och låt det svalna något.
  7. Riv fläsket med hjälp av två gafflar och blanda med såsen.

Servering

  1. Servera fläsket i majstortillas.